Black Panther,  Blog,  News

Leopard – De mooiste kat in de Panther-familie

De kleinste van de relatieve veelheid van vier grote katachtigen van het geslacht Panthera, de luipaard (Panthera pardus), is een gewervelde uit de Oude Wereld van de Felidae-familie. Bekend als robotachtig, zijn de panters ofwel volledig zwak of donker herkend, degenen die volledig zwak zijn, worden gezinspeeld als donkere jaguars. De panters komen momenteel voornamelijk voor in Afrika bezuiden de Sahara. Bekend dat hij bijna elk schepsel verslindt dat hij kan krijgen, is de panter een vruchtbaar dier in het wild vanwege zijn slimme achtervolging. Dacht een gedeelde ouderschap te hebben waar de gevlekte panter en de Jaguar eigenlijk achteraan lopen.

Ze zijn de meest geaarde klimmers in tegenstelling tot een andere katachtige uit een soortgelijke familie, omdat ze een wezen praktisch dubbel zo zwaar in de bomen kunnen vervoeren om een ​​geïsoleerd diner hoog in de boom te hebben. Panters voeden zich met een assortiment dieren, gaande van pronghorns, mandrills, apen, vogels, vissen, knaagdieren en insecten. Het zijn bekwame en geheime speurders die een teveel afslachten en de rest opslaan in bomen voor wat komen gaat.

Vanwege de menselijke aandrang hebben deze katachtigen zich aangepast aan het leven in praktisch alle natuurlijke omgevingen, van bosgebied, prairie, struikgewas tot ruige zones. Van panters die in schitterende prairies leven, is bekend dat ze een lichte, bleekgele of oranjeachtige aardekleurige vacht hebben die bedekt is met vage, onvoorspelbare cirkels die ‘rozetten’ worden genoemd, die een vermomming geven tussen het gras. In dichte streken is de schaduw van de luipaarden duisterder in tegenstelling tot die in de wei.

Voortdurend gescheiden, in bomen en in wezen ‘s nachts, zijn de panters moeilijk te herkennen, maar kunnen af ​​en toe de zon worden gezien vanaf hun nummer 1-plek. Hun nachtleven wordt toegeschreven aan de menselijke prangende factor en het jagen in de parken en in verre streken die deze katachtigen rond de avondtijd besloten uit te komen. Ze zijn regionaal en blijven bij elkaar vandaan. Ze markeren hun domeinen met behulp van plas- en pootvlekken op bomen. Ze maken voortdurend vorderingen en kennen elk ander gebied

Vrouwtjes brengen doorgaans ten minste twee nakomelingen voort na de ontwikkelingstijd van ongeveer 100 dagen. Deze welpen worden ongeveer 2 maanden afgedekt en vastgezet en geven ongeveer 3 maanden borstvoeding. Na drie maanden zouden ze nu voor zichzelf kunnen gaan jagen. Ze worden ook geaccepteerd om de mogelijkheid te hebben om zichzelf te beschermen tegen verschillende jagers.

Gewoon de heerlijkste van alle katachtigen, de panters, zijn te vinden in Afrika en in landen als Kenia, Tanzania en Oeganda. Ze behoren tot de meest gezochte wezens op aarde. Het is een geweldige ontmoeting om ze geleidelijk door hun domeinen te zien bewegen en de sky is the limit vanaf daar, dus als ze jagen: dit is gewoon stimulerend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.